Nieuwbouwwoning architect in Brakel


Architect Frank Pieters studeerde samen met klasvriend Marc Servaes af aan het Sint-Lucasinstituut in Gent. De twee studievrienden besluiten de krachten te bundelen.

Nieuwbouwwoning architect in Brakel

Nieuwbouwwoning architect in Brakel

Architect Frank Pieters studeerde samen met klasvriend Marc Servaes af aan het Sint-Lucasinstituut in Gent. De twee studievrienden besluiten de krachten te bundelen in hun Architecten Associatie Servaes Pieters bvba met kantoor in Gent. Frank wist al van thuis uit (vader bedrijfsarchitect bij een grootbank, zus eveneens architect maar werkzaam als vakjournalist) dat je grote projecten alleen maar aankan met een aantal goede teamplayers.

Het duo Servaes & Pieters kan dan ook rekenen op een tiental freelance vaste/losse medewerkers architecten en ingenieurs bij hun ontwerpen op het gebied van sportinfrastructuur en scholenbouw. Blikvangers in hun realisaties zijn de recente verbouwingswerken aan het Constant Van Den Stock stadion te Anderlecht, met name de inrichting van de ticketinglokalen, de loges en het opleidingcentrum van de A en B ploegen van RSC Anderlecht.

Frank Pieters: "Hier geldt nog altijd de mond-tot-mond reclame. Mensen zijn tevreden over ons en geven onze naam door en vragen onze gegevens omdat ze iets knap vinden. Herkenbaarheid? Daar doen we niet aan mee. Als de huizen – nieuwbouw of verbouwing – van mensen kunnen herkend worden aan de stijl van hun architect, dan ben je niet goed bezig. Dan zet je immers de behoeften en wensen van je klant op de 2de plaats, om aan bepaalde eigen stijlkenmerken te voldoen."

Frank Pieters: "De Masser-warmtepomp is voor ons een perfect alternatief inzake verwarming. We hebben het nu wel over vrijstaande gezinswoningen, al dan niet met kantoorruimten voor zelfstandigen of praktijken van vrije beroepen. Er is namelijk één voorwaarde voor het installeren van een warmtepomp. Er moet namelijk voldoende vrije grondoppervlakte aan het gebouw beschikbaar zijn. Tenminste, voor het warmtepompsysteem waarmee wij nu pakweg de jongste tien jaar werken: dat van Masser met captatienetwerk en vloerverwarming in één systeem.

Ik moet zeggen dat de samenwerking uitstekend verloopt. De afspraken worden stipt nagekomen, de planning wordt vlot opgevolgd. Bovendien is de prijs heel voordelig, ook omdat het systeem technologisch eenvoudiger is dan andere. En vernuftige eenvoud, dat heeft mij altijd aangetrokken."

Realisatie in detail

Contact

Masser NV

Nederokkerzeelsesteenweg 6
BE-3071 ERPS KWERPS

+32 2 520 26 91 info@masser.be Facebook Contactformulier >