Energiezuinige woning


Jong gezin bouwt vooruitstrevende en energiezuinige woning met veel lichtinval ondanks noordelijke oriëntatie.

Energiezuinige woning

Energiezuinige woning

De warmtepomp speelt daarin allicht een grote rol?

Frans Nonneman: “Wie er tien jaar geleden voor uitkwam dat hij verwarmde op elektriciteit werd niet ernstig genomen. Zelfs een warmtepomp van Masser kon in die tijd de gemiddelde bouwer maar moeilijk overtuigen. Nu is de situatie volledig anders. Een warmtepomp is gewoon een must bij een nieuwbouw.

Gelukkig had zowat de hele familie van de bouwheer van deze woning al tot hun grote tevredenheid samengewerkt met Masser. Hij ging dus ook mee in het idee van een warmtepomp, en daar plukt hij tot op vandaag de vruchten van. We kozen voor het Masser S-systeem.”

Hoe verliep de samenwerking met Masser ?

Frans Nonneman: “De planning en installatie zijn heel erg vlot verlopen. Er was altijd een zeer grote duidelijkheid en goede communicatie, iets wat vaak eigen is aan familiebedrijven. Voor mij als architect is het belangrijk dat de bewoners nu niet eens beseffen dat ze een verwarmingssysteem hebben. Hoeveel ze jaarlijks precies besparen tegenover een traditioneel verwarmingssysteem weet ik niet onmiddellijk, maar dat het een aanzienlijk voordeel is, dat staat buiten kijf.”

Wat moeten kandidaat-bouwers hieruit leren voor hun eigen project ?

Frans Nonneman: “Dat een warmtepomp en een goede isolatie hand in hand gaan en dat een streepje zonlicht warmte en gezelligheid kan binnenbrengen …”

Realisatie in detail

Contact

Masser NV

Nederokkerzeelsesteenweg 6
BE-3071 ERPS KWERPS

+32 2 520 26 91 info@masser.be Facebook Contactformulier >