Woon- en kantoorruimte in Soignies


Een beetje kunst en veel techniek! Zo omschrijft Denis Arnould met 25 jaar ervaring als architect de technische evolutie van zijn vak.

Woon- en kantoorruimte in Soignies

Woon- en kantoorruimte in Soignies

Een beetje kunst en veel techniek! Zo omschrijft Denis Arnould met 25 jaar ervaring als architect de technische evolutie van zijn vak. Denis Arnould heeft in de loop der jaren gemerkt dat de dromen van de bouwers veranderd zijn. Twintig jaar geleden werd die droom vaak in bakstenen omgezet in de vorm van een fraaie fermette, zonder specifieke woonkenmerken.

Tegenwoordig worden bouwwensen eerst aan de echte wooneisen afgetoetst, zoals het belang van natuurlijk licht, bruikbare ruimte, gebruiksvriendelijkheid, eigentijds design, energiebesparing en de vragen om advies inzake de talrijke technologische mogelijkheden. Voor de bouw van zijn eigen woning, vijf jaar geleden, heeft Denis Arnould voor een resoluut hedendaagse aanpak gekozen. Het gebouw heeft 22 meter gevelbreedte op 10 meter diep, met een uitbouw vooraan (voor de kantoorruimte) en een tweede vleugel achteraan.

Vooraan kijkt het kantoor uit op een Japans aandoende tuin met twee schermen die het huis beschutting verschaffen. Aangezien het bouwperceel wel 85 meter diep is, biedt de achtergevel met zijn royale raampartijen een prachtig vergezicht over het omliggende weiland achter de tuin. Geen wonder dat de woonruimte helemaal achteraan in het gebouw liggen. Zo genieten de bewoners heel de dag door van zo veel mogelijk lichtinval en natuurlijke warmte, met een aangename comforttemperatuur op 22°C.

Denis Arnould: "Wij zijn echt opgetogen! De binnentemperatuur bedraagt 22°C en deze winter, zelfs toen het
buiten -18°C vroor, hebben wij het binnen altijd behaaglijk warm gehad. Het is een zeer betrouwbaar verwarmingssysteem, voordelig en bedrijfszeker. We hebben er echt geen omzien naar en vergt geen speciale zorgen.

Wij hebben trouwens een onderhoudscontract met Masser. Zij komen eens per jaar de compressoren nakijken op lekken. Het zijn zeer degelijke specialisten die hun vak kennen en al heel lang op de markt zijn. Dat is een waarborg voor onze gemoedsrust!"

Realisatie in detail

Contact

Masser NV

Nederokkerzeelsesteenweg 6
BE-3071 ERPS KWERPS

+32 2 520 26 91 info@masser.be Facebook Contactformulier >