Massief houten nieuwbouw


In Presgaux nabij Couvin in de provincie Namen staat een massief houten nieuwbouw die op tal van punten bijzonder interessant blijkt. Het ontwerp is van architect Jean-Pierre Surleraux en past in een vooruitstrevende ‘duurzame ontwikkelingsaanpaak’.

Massief houten nieuwbouw in Presgaux

Massief houten nieuwbouw

In Presgaux nabij Couvin in de provincie Namen staat een massief houten nieuwbouw die op tal van punten bijzonder interessant blijkt. Het ontwerp is van architect Jean-Pierre Surleraux en past in een vooruitstrevende ‘duurzame ontwikkelingsaanpaak’. Het betreft een groot gebouw van zowat 18 meter lang op 8,5 meter breed, dus een langgerekte schikking op een oost-west as. Aan de noordzijde staan de bedrijfsruimten en de zuidgevel omvat het woongedeelte dat volop van de zonneschijn geniet.

Naast het licht en de gratis warmtecalorieën verschaft een groot schuifraam een prachtig panoramisch uitzicht over het dorp Presgaux. Het gebouw heeft een dubbele functie, met een beroepsgedeelte voor de medische praktijk en het woongedeelte voor het gezin. Beide gedeelten worden gescheiden én verbonden door een kleine centrale patio.

Dit architectenkantoor op mensenmaat is bovendien ook zowel gespecialiseerd in kleine bedrijfsgebouwen voor ondernemers en openbare besturen, als ook… in advies voor hospitaalbouw in Afrika, een zeldzame specialiteit die voortvloeit uit de meer dan 20 jaar werkervaring van Jean-Pierre Surleraux bij een architectenbureau, gespecialiseerd op dit specifieke gebied. Het getuigt ook van zijn sterk mensgerichte benadering in zijn vak en manier van werken.

Jean-Pierre Surleraux: "Masser is een vaste waarde en staat voor degelijkheid. Die mensen doen niets anders en kennen hun vak, als echte specialisten. Zij werken klokvast en beschikken over alle technische knowhow en apparatuur om perfect werk af te leveren binnen de gestelde termijn.

Masser vervaardigt ook nagenoeg alle onderdelen van zijn oplossingen zelf en staat borg voor hun bedrijfszekerheid. De Masser technologie met rechtstreekse ontspanner werkt zonder circulatiepomp en warmtewisselaar. Dat werkt dus eenvoudiger en vermijdt overbodige problemen. Het rendement ligt hoger dan met andere systemen en Masser biedt hiermee waarschijnlijk het voordeligste warmtepompsysteem op de markt."

Realisatie in detail

Contact

Masser NV

Nederokkerzeelsesteenweg 6
BE-3071 ERPS KWERPS

+32 2 520 26 91 info@masser.be Facebook Contactformulier >