Massief houten huis


Dankzij zuinig verwarmingssysteem genieten bewoners ten volle van de natuurlijke charme van hun massief houten huis.

Massief houten huis

Massief houten huis

Een interview met Hilde Robberechts

Welke rol speelde duurzaamheid in het ontwerp?

Hilde Robberechts: “Hout is een ecologisch en herbruikbaar materiaal. Dit is een extra troef van dit type woningen. De woning werd zo goed mogelijk geïsoleerd. Voor de verwarming opteerden we voor het lange-termijn rendement en kozen we voor een geothermische warmtepomp. Een zuinige verwarmingsinstallatie was namelijk extra belangrijk omdat we niet wilden afwijken van de elf meter hoge trappenhal.

Welk systeem is in dit project geplaatst en vanwaar deze keuze ?

Hilde Robberechts: “Omdat het een behoorlijk ruime woning betreft, heeft Masser geopteerd voor twee warmtepompen in combinatie met een buffervat. Zo kunnen de verdiepingen onafhankelijk van elkaar verwarmd worden.

De luchtwarmtepompboiler haalt zijn lucht uit de ruime kelders, waar het permanent 18° is. Zo haalt die ook in de koudste periodes van het jaar een zeer hoog rendement. Het was de eerste keer dat ik met Masser samenwerkte en ik moet zeggen dat de planning en installatie perfect verlopen zijn. Eerlijk gezegd was ik nogal sceptisch in het begin. Onbekend is vaak onbemind. Ik ben echter een grote fan geworden van het warmtepompsysteem.

De vloerverwarming is super aangenaam en reageert verrassend snel op gevraagde temperatuurwijzigingen. Er zijn geen esthetisch storende radiatoren die plaats innemen in huis. Het verbruik is zo laag dat ik ook niet op een graadje meer of minder hoef te kijken. Ik heb het namelijk graag warm in huis. Overal, dus ook in de ruime hall."

Je bent dus tevreden met je keuze

Hilde Robberechts: “Absoluut. Er is geen onderhoud nodig, geen omkijken naar het systeem. Het is gewoon super eenvoudig in gebruik. De installatiekost lag wel hoger dan met een klassiek verwarmingssysteem, maar ik had deze woning niet graag op gas of mazout willen verwarmen. De maandelijkse kost zou té hoog geweest zijn."

Realisatie in detail

Contact

Masser NV

Nederokkerzeelsesteenweg 6
BE-3071 ERPS KWERPS

+32 2 520 26 91 info@masser.be Facebook Contactformulier >