Architectenkantoor in Olen


Architect Bert Gebruers studeerde net als partner Peter Jannes af aan het Hoger Architectuurinstituut van het Rijk te Antwerpen. In 1991 besluiten beide architecten hun bestaande activiteiten samen verder te zetten met een gezamenlijk architectuurkantoor.

Architectenkantoor in Olen

Architectenkantoor in Olen

Architect Bert Gebruers studeerde net als partner Peter Jannes af aan het Hoger Architectuurinstituut van het Rijk te Antwerpen. In 1991 besluiten beide architecten hun bestaande activiteiten samen verder te zetten met een gezamenlijk architectuurkantoor. In 1999 verhuist het Ontwerpatelier Bert Gebruers – Peter Jannes bvba naar hun nieuw en uiteraard zelf ontworpen bedrijfspand aan de Koning Boudewijnlaan te Olen.

Het eigenzinnig strak gelijnde gebouw is een regelrechte blikvanger in het Olense straatbeeld – vooral in het donker is het aan zijn groene binnenverlichting van ver herkenbaar – en biedt royaal kantoorruimte voor de twee zaakvoerders en hun 9 medewerkers (gediplomeerde architecten of ingenieurs- architecten).

Hier ontvangt de heer Gebruers ons op de koffie voor een gesprek over zijn ideeën inzake architectuur, gebouwen om in te wonen en werken, hun verwarming… De reden voor ons gesprek is immers zijn keuze voor en zijn ervaring met het Masser warmtepompsysteem, zowel voor zijn bedrijfsgebouw als zijn vlakbij gelegen privé-woning.

Bert Gebruers: "Tien jaar geleden hebben wij dit kantoor en ook mijn gezinswoning ontworpen en daarbij gekozen voor vloerverwarming met een Masser warmtepompinstallatie. Voor die keuze steunden wij op een vergelijkend onderzoek van wat er toen op de markt beschikbaar was, de technische kenmerken, prijzen en gebruikservaring van hun klanten. Intuïtief heb ik meteen aangevoeld dat het systeem van Masser door zijn vernuftige eenvoud ook de beste oplossing was.

Natuurlijk hebben onze medewerkers ingenieurs ook de technische kwaliteiten en voordelen bestudeerd. Maar, zoals vaak, bevestigen mijn medevennoot Peter (Jannes nvdr) en mijn medewerkers vaak wat ik intuïtief al wéét. Behalve zakelijk is mijn samenwerking met Peter aan geen enkele geschreven overeenkomst gebonden, en toch voelen wij elkaar al meer dan twintig jaar intuïtief perfect aan."

Realisatie in detail

Contact

Masser NV

Nederokkerzeelsesteenweg 6
BE-3071 ERPS KWERPS

+32 2 520 26 91 info@masser.be Facebook Contactformulier >