Residentiële gezinswoning in Genk


In de Genkse Peerboomstraat staat een huis dat onlangs drastisch verbouwd en vergroot werd op basis van de oorspronkelijke nieuwbouw uit 1976.

Residentiële gezinswoning in Genk

Residentiële gezinswoning in Genk

In de Genkse Peerboomstraat staat een huis dat onlangs drastisch verbouwd en vergroot werd op basis van de oorspronkelijke nieuwbouw uit 1976. Deze ruime gezinswoning in de groene residentiële voorwijk van Genk werd in 2004 van de oorspronkelijke bouwers gekocht door het echtpaar De Paepe-Vrialmont. Zij kwamen meteen onder de charme van zowel het huis, zijn ligging en de grootte van het terrein: niet te groot, maar toch groot genoeg om ruimte te bieden voor latere verbouwing naarmate het gezin zou uitbreiden.

Het huis evolueert dus mee met zijn tijd en blijkt op zijn manier een stenen getuige van de maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen, alsook van de hedendaagse technologie. De eerste olieschokken met petroleumschaarste en stijgende stookolieprijzen deden de bouwers halfweg de jaren zeventig allicht kiezen voor de zekerheid van elektrische vloerverwarming met accumulatie op voordelig nachttarief.

Een strategische keuze die vandaag nog steek houdt, maar nu met de nieuwste spitstechnologie van de Masser warmtepomp en een optimale isolatie. Veilig, milieuvriendelijk, zuinig en prijsvoordelig!

Olivier Donckier: "Wij zijn als architectenbureau vooral actief in het adviseren van kopers en aannemers, als ook in de renovatie van appartementsgebouwen en kantoorgebouwen. Nieuwe woningen doen we ook wel, maar niet zo veel. Maar met mijn ervaring inzake advisering en renovatie was dit toch wel een uitdaging die ik op vraag van mijn vriend Frank graag aangegaan heb.

Bij kantoren en appartementen ontbreekt doorgaans de vrije grondoppervlakte voor het captatienet van Masser.
Dus is dit project voor mij ook een uitstekende gelegenheid om de verwarmingsystemen met warmtepomp nader te bestuderen en ook de diverse oplossingen van de verschillende constructeurs te bestuderen. Zo zijn we in 2007 naar Batibouw getrokken en hebben alle stands van warmtepompbedrijven afgelopen. Dat heeft een heel leerzame vergelijkende studie opgeleverd…"

Realisatie in detail

Contact

Masser NV

Nederokkerzeelsesteenweg 6
BE-3071 ERPS KWERPS

+32 2 520 26 91 info@masser.be Facebook Contactformulier >