Verwarming


Met een warmtepomp van Masser ben je niet langer afhankelijk van schommelende energieprijzen. Lucht water warmtepomp, water water warmtepomp of grond water warmtepomp.

Zuinige en efficiënte warmtepompen

Gratis hernieuwbare energie

De zon verwarmt dagelijks de omgeving rondom ons, de lucht, de bodem en het grondwater. Dit is een natuurlijke warmte die onbeperkt en gratis ter beschikking staat. Deze warmtecalorieën kunnen door middel van een warmtepomp onttrokken worden.

Met warmtepompen van het Masser-systeem kan deze warmte vlot en veilig opgenomen en benut worden voor de verwarming van de woning, maar ook voor het verwarmen van sanitair water dat we dagelijks nodig hebben in de keuken en de badkamer. En dit alles voor een kostprijs die zeer voordelig blijkt en zonder verrassingen is in vergelijking met de traditionele verwarming met elektriciteit, aardgas of stookolie.

Rendement van een warmtepomp

Elke woning is anders en heeft een specifieke aanpak nodig, met het juiste type warmtepomp voor de situatie. De efficiëntie van een warmtepomp moet op voorhand kunnen gemeten worden. Om de efficiëntiegraad te bepalen bestaat er het coefficient of performance (COP).

Met dit coëfficiënt wordt de verhouding berekend tussen de hoeveelheid warmte die door de warmtepomp in het gebouw verspreid wordt en de energie die door de compressor verbruikt wordt om deze warmte te leveren. Deze coëfficiënt is gewoonlijk in de orde van 4, wat betekent dat de warmtepomp 1 calorie verbruikt om er 4 te kunnen leveren.