Optionele uitrusting


De ervaring die Masser door de jaren heen heeft opgebouwd maakt ons er toe in staat om ook andere uitdagingen aan te gaan. Steeds met als doel het verbeteren van de levenskwaliteit van gebruikers, in alle veiligheid en tegen een gunstige prijs.

Optionele uitrusting

De ervaring die Masser door de jaren heen heeft opgebouwd maakt ons er toe in staat om ook andere uitdagingen aan te gaan. Steeds met als doel het verbeteren van de levenskwaliteitvan gebruikers, in alle veiligheid en tegen een gunstige prijs.

Stralingspanelen Panotherm Masser

Het Panotherm Masser is een vloerpaneel van 75 mm dikte dat een eenvoudige en efficiënte oplossing biedt voor het verwarmingsprobleem van grote gebouwen (kerken, grote zalen, etc.). Dergelijke ruimtes worden niet voortdurend gebruikt en zijn bovendien moeilijk de verwarmen door hun grootte.

Er bestaan twee modellen van de stralingspanelen: de Panotherm Masser PA 36 met afmetingen 1640 mm x 810 mm en een vermogen van 360 W. Daarnaast is er de Panotherm Masser PA 18. Deze is kleiner (830 mm x 810 mm) en heeft een vermogen van 180 W.

Deze ingenieuze panelen zijn samengesteld uit een steunkader in compositiemateriaal, een vochtwerende houtvezelplaat, polyurethaanpanelen van 20 mm dikte, een reflector in aluminium, een goed geïsoleerde verwarmingsweerstand met siliconenisolatie en een cementvezel bekleding. Deze laatste weerstaat aan vocht en is afgewerkt met speciaal vast tapijt dat geschikt is voor intens gebruik evenals voor vochtige ruimtes.

De panelen worden naast elkaar op de grond geplaatst volgens een nauwkeurige werkprocedure. Vervolgens worden ze aangesloten op een elektrisch paneel op zo'n manier dat er 5 verwarmingszones ontstaan die onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingeschakeld.

Het inschakelen van de panelen is eenvoudig en kan handmatig gebeuren voor elk van de zones of automatisch met behulp van een programmeerbaar systeem.

Centraal stofzuigsysteem

Vaak gebruiken mensen nog een gewone, zware stofzuiger. Daarom worden ze geconfronteerd met het storende geluid van de motor, een zwak rendement, het noodzakelijk omwisselen van de stofzuigzakken (die daarnaast nog eens behoorlijk duur zijn) en met stofrestanten die in de lucht blijven rondzweven.

Met het centrale stofzuigsysteem van Masser ontdekt u een nieuwe, economische manier om de woning te onderhouden en het comfort te vergroten.

De klassieke stofzuiger wordt vervangen door een krachtige stofzuiggroep die wordt geïnstalleerd in één van de dienstlokalen. Een afzuigcircuit, opgebouwd uit buizen, verbindt de centrale groep met verschillende zuigcontacten die in de leefruimtes worden ingebouwd. Idealiter wordt één zuigcontact voorzien per 25 m² stofvrij te houden oppervlakte.

Om de centrale groep te activeren volstaat het de zuigslang in één van de zuigcontacten aan te brengen. De slang bestaat uit een buis waarop een borstel kan worden geplaatst die aangepast is aan het vloeroppervlak. Het stof wordt vervolgens opgevangen in een reservoir.

Het centrale stofzuigsysteem van Masser bestaat uit 6 verschillende modellen met een vermogen gaande van 1200 W tot 3000 W en met 3 tot 15 zuigcontacten. Zo kan het systeem worden afgestemd op de noden en behoeften van uw woning.