De voordelen van vloerverwarming


Waarom zou je kiezen voor Masser-vloerverwarming? Omdat je flink bespaart op je energiefactuur (en nog 4 andere voordelen).

De voordelen van vloerverwarming

Over vloerverwarming bestaan veel misverstanden. Nochtans zijn er veel voordelen aan het systeem. We zetten ze voor jullie graag op een rijtje.

1. Vloerverwarming = lagere energiefactuur

Met een Masser-vloerverwarmingssysteem kies je sowieso voor ‘gratis’ energie: je maakt dan gebruik van de warmte in de grond om je huis te verwarmen. Maar ook met een klassiek systeem van vloerverwarming bespaar je flink op je energiefactuur. Dat komt omdat het water dat door de buizen loopt niet zo warm gestookt moet worden als in conventionele radiatoren. Extra veilig dus, want je kunt je niet verbranden.

2. Comfortabel en aangenaam gevoel

De hele ruimte wordt gelijkmatig verwarmd en dat resulteert in een aangenaam en comfortabel gevoel van warmte. De vloer is bovendien warmer dan het plafond, zodat je optimaal kunt genieten van een behaaglijke temperatuur net daar waar het nodig is.

3. Goed voor hygiëne en allergieën

Vloerverwarming zorgt ook voor dat je geen last hebt van luchtcirculatie, die steeds zorgt voor stofdeeltjes in de lucht. Mensen met ademhalingsproblemen of allergieën kunnen daar erg veel last van hebben. Een vloerverwarming zal hen helpen om vrijer te ademen, het hele jaar door.

4.Onzichtbaar

Omdat je verwarmingssysteem onder de vloer verborgen is hoef je dus geen radiatoren of convectoren te plaatsen. Je kunt de vrijgekomen ruimte dan ook op een andere manier gebruiken, en je interieur oogt direct heel wat strakker en mooier.

5.Makkelijk te onderhouden

Aangezien je geen externe verwarmingselementen in je verschillende kamers hebt hangen, hoef je deze ook niet te onderhouden. Een jaarlijks nazicht van het systeem is natuurlijk wel aan te raden.

Zelf ook goedkoop deze of volgende winters door? Maak een afspraak met één van onze technische adviseurs op info@masser.be

Heeft u al een Masser-installatie die nog wacht op een jaarlijkse onderhoudsbeurt? Maak dan snel een afspraak: info@masser.be

Contact

Masser NV

Nederokkerzeelsesteenweg 6
BE-3071 ERPS KWERPS

+32 2 520 26 91 info@masser.be Facebook Contactformulier >
Nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen: