Renoveren en investeren in een (nieuwe) warmtepomp? Het is nu of nooit!


Batibouw komt er aan, en dat is traditioneel gezien het moment waarop banken en financiële instellingen de voorwaarden voor hun energieleningen versoepelen. En voor nieuwe warmtepompen zijn er nieuwe premies.

Renoveren en investeren in een (nieuwe) warmtepomp? Het is nu of nooit!

Historisch lage rente voor ‘energieleningen’

Batibouw is weer bezig, en dat is traditioneel gezien het moment waarop banken en financiële instellingen de voorwaarden voor hun hypothecaire kredieten versoepelen. Door de lage rentes van de afgelopen jaren is daar bijna geen ruimte meer voor, maar voor renovatiekredieten ligt dat anders. Zeker voor energiebesparende investeringen – zoals een warmtepomp bijvoorbeeld – liggen de rentevoeten uiterst gunstig: rond de 1,95%. Het spreekt voor zich dat de voorwaarden voor de zogenaamde ‘energielening’ kunnen verschillen van bank tot bank. Het loont dus zeker de moeite om u te informeren, en de periode rond Batibouw is daar ideaal voor.

Een warmtepomp? Niets dan voordelen

  • Milieuvriendelijk: een warmtepomp gebruikt geen fossiele brandstoffen, maar haalt natuurlijke warmte uit de lucht of de grond. Er is dus geen CO2-uitstoot
  • Zuinig en laag energieverbruik: het rendement van een warmtepomp is bijzonder hoog. En dat is goed nieuws voor u, want u bespaart een flink pak op uw energiefactuur.
  • Esthetisch: wie een warmtepomp combineert met vloerverwarming hoeft in die ruimte alvast geen radiatoren meer te installeren. Meer ruimte voor u dus zonder storende verwarmingselementen.

Vergeet de nieuwe premies niet!

Sinds 1 januari 2017 zijn er nieuwe premies van kracht voor wie een warmtepomp laat installeren via een gecertificeerd aannemer zoals Masser. Afhankelijk van het soort pomp en het project kan dit oplopen tot 8.000 €. Wil je weten op welk bedrag jij recht zou hebben? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten of bezoek ons op stand 12.100 tijdens Batibouw!

Mail naar info@masser.be – we bezorgen u zo snel mogelijk alle mogelijke informatie.

Contact

Masser NV

Nederokkerzeelsesteenweg 6
BE-3071 ERPS KWERPS

+32 2 520 26 91 info@masser.be Facebook Contactformulier >
Nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen: