Warmtepompen en hoe ze voor u werken!


Met een warmtepomp kunt u zowel het water voor het gedeelte verwarming als voor de bereiding van uw sanitair warm water opwarmen. Het vangt de warmte uit de lucht of in het water.

Warmtepompen en hoe ze voor u werken!

Het is wel bekend, een warmtepomp is een thermodynamische machine die warmte uit een natuurlijke bron trekt zoals lucht, grond of grondwater. Deze warmte kan worden gebruikt om de centrale verwarming of huishoudelijk water van een woning op te warmen.

Een warmtepomp bestaat uit een paar onderdelen, waaronder 2 warmtewisselaars, een elektrische pomp, een compressor en een pijpsysteem gevuld met een speciale vloeistof.

COP, SPF, SCOP en SEER

Wanneer een warmtepomp onder vooraf gedefinieerde omstandigheden wordt getest, wordt de COP (prestatiecoëfficiënt) berekend. Dit verwijst naar de verhouding tussen het aantal geproduceerde thermische kilowatten en het aantal kilowatten elektriciteit die nodig waren om deze transformatie te bewerkstelligen. De COP wordt daarom gedefinieerd in theoretische bedrijfsomstandigheden. Aangezien deze testomstandigheden niet door het gehele jaar worden voldaan, moet rekening worden gehouden met de seizoensfactor prestatie : FPS (SCOP op Ecodesign tags). Dit kan gebruikt worden om warmtepompen met elkaar te vergelijken en kosten- efficiëntiesimulaties uit te voeren. De SEER is het equivalent van SCOP, maar in de koelmodus.

Voor verwarming en warm water?

Met een warmtepomp kunt u zowel het water voor het gedeelte verwarming als voor de bereiding van uw sanitair warm water opwarmen. Het vangt de warmte uit de lucht of in het water. De prestaties van de WP zullen echter dalen wanneer de temperatuur van de bron waaruit de energie wordt onttrokken, afneemt. Daarom, voor de verwarming, en afhankelijk van uw behoeften, is er soms een tweede generator nodig in de winter wanneer de SPF (SCOP) afneemt.

Contact

Masser NV

Nederokkerzeelsesteenweg 6
BE-3071 ERPS KWERPS

+32 2 520 26 91 info@masser.be Facebook Contactformulier >
Nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen: