5 slimme tips om energie te besparen.


Met de winter in aantocht delen we graag deze 5 tips met je om slim energie te besparen.

5 slimme tips om energie te besparen.

De eerste winterprik hebben we ondertussen gehad en het winteruur deed zijn intrede. De verwarming gaat een paar graden hoger en de lichten gaan wat sneller aan. Tijd dus om je energieverbruik in de gaten te houden. Deze 5 slimme tips helpen je alvast op weg.

1. Zorg voor een volle diepvries

Wist je dat een volle diepvries minder verbruikt dan een halfvolle of een lege? Dat komt omdat de vrije ruimte in je diepvries gevuld wordt met lucht die ook afgekoeld moet worden. Doe je de deur open van de diepvries, dan ontsnapt die lucht en begint het afkoelingsproces weer van vooraf aan. De lege ruimte kun je bijvoorbeeld opvullen met piepschuim of een kartonnen doos. Vul de doos met krantenpapier en sluit ze af. Vervolgens plaats je ze in de koelkast.

2. Haal je koelkast leeg

Een overvolle koelkast verbruikt dan net weer meer energie dan een lege of een minder gevulde koelkast, net omdat er dan minder luchtcirculatie mogelijk is. Regelmatig de overbodige spullen uit je koelkast halen zorgt dus voor een besparing op je energiefactuur.

3. Opgepast voor sluipverbruik

Nogal wat toestellen blijven de hele tijd op waakstand staan. Je televisie-decoder, een dvd-toestel of een computer bijvoorbeeld. Dit zorgt voor ongemerkt en onnodig verbruik. Schakel deze toestellen helemaal uit. Door je decoder systematisch uit te schakelen kun je op jaarbasis algauw 50 € besparen. Goed voor een extra boodschappentas vol lekkers of een uitje naar de bioscoop bijvoorbeeld.

4. Gebruik spaarlampen en LED-verlichting

Traditionele gloeilampen zijn ware energievreters. Bovendien is hun levensduur beperkt. Investeer dus in spaarlampen of LED-verlichting: goed voor je portemonnee én het milieu.

5. Laat het zonlicht binnen

De goedkoopste verlichting is nog altijd het zonlicht, waar je gratis en voor niets gebruik van mag maken. Zet je bureau of kantoor dus bij een raam en zorg ook in de keuken voor voldoende natuurlijke lichtinval. Lichte kleuren op de muur of het plafond zorgen voor extra lichtweerkaatsing.

Contact

Masser NV

Nederokkerzeelsesteenweg 6
BE-3071 ERPS KWERPS

+32 2 520 26 91 info@masser.be Facebook Contactformulier >
Nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen: